Haakse slijper

De haakse slijper, wordt ook wel slijptol genoemd, wordt gebruikt voor het zagen en slijpen van steen en metaal. Let op dat je wel de juiste slijpschijf gebruikt!

Een haakse slijper werkt op elektriciteit en valt dus onder de categorie elektrisch gereedschap. Al onze haakse slijpers zijn van topkwaliteit en hebben een len

per pagina

24 producten

per pagina

24 producten

Wat is een haakse slijper?

Een haakse slijper wordt gebruikt voor bij het klussen om dingen door te slijpen. Het is een slijpmachine waarvan de slijpschijf haaks op de motor staat, vandaar ook de naam haakse slijper, soms ook wel slijptol genoemd. Een haakse slijper laat zijn draaischijf heel krachtig ronddraaien, waardoor je zelfs gemakkelijk metaal en steen kunt slijpen. 

 

Aandachtspunten

Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je een haakse slijper wilt gebruiken. 

  • Zorg ervoor dat je de slijptop op de juiste manier gebruikt. Houdt hem stevig vast want het apparaat is zeer krachtig.
  • Zorg ervoor dat je de haakse slijper altijd uit zet wanneer je klaar bent met het gebruik. Door de flinke kracht is het mogelijk dat de haakse slijper onverwacht weg kan schieten.
  • Zorg ervoor dat je optijd de slijpschijf vervangt. Wanneer de schijf de grond heeft geraakt of breuklijnen vertoont is het verstandig om een nieuwe schijf te plaatsen en deze te gaan gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je de juiste beschermmiddelen draagt wanneer je aan het werk bent met de slijptop, denk hierbij aan een beschermbril.