Accu's

Keuzehulp bij het kopen van een accu

Bij de keuze welke accu je gaat kopen is het allereerst van belang dat je een accu gaat kopen die bestemd is voor hetzelfde accuplatform. Daarna hoef je alleen nog een keuze te maken in de Amperage van de accu. Hoe meer Amperage des te langer de werkduur per lading. Voor zwaardere machines die veel vermogen vragen zoals tuinmachines, zaagmachines en haakse slijpers adviseren wij een om een hogere amperage te kopen. 

 

per pagina

13 producten

per pagina

13 producten

Lithium is het lichtste metaal op aarde. Het heeft een dichtheid van slechts de helft van die van water en omdat het zo reactief en zacht is, kan het niet als constructiemetaal gebruikt worden. Dit metaal is echter wel uitermate geschikt voor accu's.

Voordelen Lithium-ion

Door gebruik te maken van Lithium-ion accu's, zijn de machines voelbaar lichter geworden. Naast het lage gewicht hebben de accu's geen geheugen effect en mogen dus altijd worden bijgeladen. Sterker nog, het bijladen is zelfs aan te raden, omdat tijdens het laadproces de accu's nog eens extra worden gekoeld. Li-ion is ook zeer robuust. De cellen in de accu zijn opgesloten in een celhouder die in de behuizing hangt. Dit zorgt voor een verend effect. Het kan dus beter tegen een stootje. Het voor een langere tijd wegleggen van een Lithium-ion accu is door de lage zelfontlading ook geen probleem. Laadt de wel accu tot minimaal 80% op. Ten slotte zijn er meer contactpunten op een Li-ion accu.